psychologen informatie

Psycholoog Amsterdam Hanna van der Zaken


Psycholoog Amsterdam Hanna van der Zaken stelt zich kort voor..

Heeft u een probleem of een klacht en komt u er zelf niet goed uit? Weet u niet goed wat de oorzaak van uw klacht is, maar belemmert deze wel uw dagelijkse leven? Dan help ik u als ervaren psycholoog graag in mijn praktijk te Amsterdam.

Soms is het niet nodig om een flink aantal behandelingen te nemen en is een klein steuntje in de rug of het even inzichtelijk maken van hoe een bepaalde klacht werkt en ontstaat, al voldoende. Het is dan ook mijn streven om u precies de hulp te bieden die u nodig heeft en om u op een zo effectief en zo praktisch als mogelijke manier weer op te weg te helpen.

Ik ben als psychologe te Amsterdam al meer dan 10 jaar aangesloten bij de NVPA, een beroepsvereniging voor psychologen. Tevens ben ik aangesloten bij het RBNG. Door mijn registraties heeft u recht op een (gedeeltelijke) vergoeding van mijn behandelingen vanuit uw aanvullende zorgverzekeringspakket, wanneer uw zorgverzekering contracten heeft gesloten met beide beroepsverenigingen.

Wanneer u een vraag of een klacht heeft, dan kunt u daar altijd bij mij mee terecht. U kunt mij bereiken door:

Mijn specialismen:

Vanuit mijn psychologiepraktijk te Amsterdam kan ik u met een groot aantal klachten helpen. Soms lijken bepaalde klachten uitsluitend fysiek van aard te zijn, maar dan kan er alsnog een psychische oorzaak zijn (zoals bij spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, bepaalde pijnen als hoofdpijn en bepaalde rugpijnen, etc.). Neem bij twijfel over de aard van uw klacht even vrijblijvend contact met mij op.

Klachten die ik vaak tegenkom in mijn praktijk te Amsterdam:
 • Somberheid en depressie (en alle overige vormen van neerslachtigheid en futloosheid)
 • Relatieproblemen (waaronder ook gezinsrelaties)
 • Onzekerheid en een laag zelfvertrouwen (een gezonde dosis zelfvertrouwen is altijd één van de nevendoelen van mijn behandelingen)
 • Burn-out, stress of problemen op werk (dit zijn zeer veel voorkomende klachten en het is hierbij van belang om in een zo vroeg mogelijk stadium al passende hulp te zoeken)
 • Traumatische ervaring (door een traumatische ervaring kunt u diverse vervelende problemen als angsten en paniek ervaren. Gelukkig is op dit gebied veel mogelijk met de juiste behandeltechnieken)
 • Angsten en paniekproblemen (dit is een zeer breed probleemspectrum. Angsten kunnen bijvoorbeeld gegeneraliseerde angsten betreffen maar ook specifieke fobieën die gepaard kunnen gaan met paniekaanvallen).
Klik hier om naar mijn website te gaan: Psycholoog Amsterdam.

Uitgangspunten

Al mijn behandelingen hebben als uitganspunt dat iedere cliënt en iedere klacht uniek zijn. Dit betekent dat de behandeling geheel op uw persoon, uw klacht en op uw voorkeuren wordt afgestemd en dat ik niet werk met vaste protocollen. Er is uiteraard altijd een breed aantal behandelmethoden en technieken waaruit ik in overleg met u kan kiezen.

Deze maatwerkbenadering zorgt er uiteindelijk voor dat u beter van uw klacht afgeholpen kan worden en dat u over het algemeen een stuk minder behandelingen nodig zal hebben.

Wat ik verder over mijn behandelingen kan vertellen is dat deze altijd zeer interactief zijn en dat openheid, eerlijkheid en een wederzijds vertrouwen een belangrijke rol spelen. Tevens vindt ik dat humor en luchtigheid op zijn tijd ook aanwezig moeten zijn. Het is dan ook het doel van iedere behandeling dat u zich na afloop direct al weer een stukje beter, positiever en meer geaard voelt.

Klik hier om naar mijn website Psycholoog Amsterdam te gaan en om uw klacht aan mij voor te leggen. U kunt mij tevens per telefoon of via het hiernaast vermelde e-mail adres bereiken. Doorgaans ontvangt u binnen 24 uur een reactie op uw bericht.

Praktische informatie

Hier vindt u meer informatie over mijn behandeltarieven en over de vergoedingen die u kunt ontvangen van uw zorgverzekeraar.

Tarieven
 • Individuele behandelingen (60 minuten): € 95 per uur
 • Een sessie relatietherapie (90 minuten): € 125 per sessie
Vergoeding mogelijk zonder aanspraak op eigen risico
Wanneer u aanvullend verzekerd bent, heeft u over het algemeen recht op (gedeeltelijke) vergoedingen van mijn behandelingen. Deze vergoedingen strekken zich over het algemeen uit tot 5 behandelingen (kijk uw polisvoorwaarden erop na voor de precieze regeling bij uw zorgverzekeraar). Omdat de vergoedingen uit uw aanvullende pakket komen, hoeft u niet eerst uw eigen risico te betalen. Via mijn beroepsverenigingen NVPA en RBNG heb ik met een groot aantal zorgverzekeraars contracten, hierdoor is de kans groot dat mijn behandeling ook in uw situatie worden vergoed.

Openingstijden Psycholoog Amsterdam
09:00u tot 19:30u en op verzoek ook op zaterdag. Graag altijd vooraf even per e-mail of per telefoon een afspraak maken.

U kunt meteen terecht!
Ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik iedere week nog wat ruimte in mijn agenda open laat voor het geval nieuwe cliënten graag op zeer korte termijn al hulp wensen. Hoe dan ook, als u contact opneemt voor het maken van een afspraak kunnen we altijd binnen één à twee weken een afspraak inplannen.

Achtergrond & certificaten als psycholoog


Ervaring als psycholoog en therapeut
Ik ben in 1980 afgestudeerd als andragoog en ben sindsdien met veel plezier werkzaam als vrijgevestigd psychosociaal therapeut. Inmiddels ben ik ruim 20 jaar met veel plezier werkzaam vanuit mijn praktijk aan huis in Amsterdam, dat op slechts enkele minuten lopen van Station Amsterdam Amstel is gelegen. Van hieruit verzorg ik zowel individuele therapie als groepstherapie en ben ik werkzaam als supervisor.

Ik heb in mijn carrière als psycholoog tevens veel ervaring op gedaan als docent en supervisor (aan de sociale academie de Karthuizer in Amsterdam) en ben nu inmiddels 10 jaar supervisor aan de hypnotherapieopleiding TranceArt.

Overige werkervaringen
Voor, tijdens en na mijn studie heb ik als psychologe onder andere de volgende interessante ervaringen opgedaan:
  Kostschool voor lichamelijk gehandicapte kinderen in Edinburg (Schotland). Hier ben ik in 1967 een jaar werkzaam geweest.
 • Psychiatrisch Ziekenhuis van Edinburgh, afd. Geriatrie. Hier ben ik een half jaar actief geweest.
 • Stage bij het JAC in Amsterdam. (1971)
 • De Triangel in Amsterdam, opvanghuis voor gezinnen. Hier ben ik als gezinsbegeleider werkzaam geweest. (1972)

Neem contact met mij op..

Bart de Ligtstraat 88, 1097 JE Amsterdam
020-6947808
info@psychologe-amsterdam.nl
www.psychologe-amsterdam.nl

Psycholoog Hanna is lid van..

nederlands verbond psychologen psychosociaal therapeuten
© 2013 - 2024 Psychologen Overzicht: Vind de psycholoog of therapeut die bij u past! - Alle rechten voorbehouden