psychologen informatie

Psycholoog Eindhoven Gerard Dekkers


Psycholoog Gerard Dekkers stelt zich kort voor..

Psychologiepraktijk Dekkers - Zelfstandig NIP psycholoog te Eindhoven
Ik ben als psycholoog actief in mijn eigen psychologiepraktijk nabij het centrum van Eindhoven. Daarnaast ben ik ook al jaren actief als coach. Mijn hulp is gericht op zowel individuen als op bedrijven en organisaties.

U bent hier waarschijnlijk omdat u een klacht, een vraag of een probleem heeft waarvoor u op zoek bent naar professionele hulp of advies. Misschien komt u er zelf even niet meer uit of heeft u gewoon behoefte aan wat ondersteuning. Hoe dan ook, het is erg goed dat u hier bent, want voor elk probleem bestaat er wel een oplossing. Of deze oplossing ook daadwerkelijk gevonden wordt hangt natuurlijk ook deels af van uw bereidheid om uw probleem aan te pakken.

Als u een vraag voor mij heeft of graag een afspraak met mij wil inplannen, kunt u dat op de volgende manieren doen:
  • Via het telefoonnummer van mijn praktijk: 040-2488376
  • Via het online contactformulier op mijn website Psycholoog Eindhoven
  • Via mijn e-mailadres: info@psycholoogeindhoven.com
Ik doe altijd mijn best om ontvangen berichten binnen 24 uur te beantwoorden.

Mijn achtergrond en kwalificaties

Diploma's en certificaten
  • Universitaire Master in "Management and Organisation"
  • Gecertificeerd MBTI consultant
  • Gespecialiseerd in EMDR, EFT en hartcoherentie
Lidmaatschappen van beroepsverenigingen
Psycholoog Gerard Dekkers is lid van:
  • Nederlands Instituut van Psychologen, NIP
  • Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychosociaal Therapeuten en Agogen, NVPA
  • HBO Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg, RBNG
Achtergrond NIP Psycholoog Gerard Dekkers
Voordat ik werkzaam was als zowel psycholoog voor particulieren als voor bedrijven, heb ik veel werkervaring opgedaan in managementfuncties in het bedrijfsleven en dan met name op het gebied van HRM. Uit deze gecombineerde ervaring kan ik concluderen dat communicatie de sleutel is tot hoe men zich voelt, hoe men zich uit en hoe men relateert aan anderen. Communicatie en de gedachtegang achter de communicatie zijn dan ook kernbegrippen in mijn behandelsessies.

In totaal ben ik nu ruim 10 jaar werkzaam als behandelend psycholoog en heb inmiddels honderden cliŽnten mogen behandelen met zeer uiteenlopende klachten en problemen. Waarschijnlijk ben ik uw klacht al meerdere malen tegengekomen in mijn psychologenpraktijk te Eindhoven en ik kan u dan ook zeggen dat bijna geen enkele klacht uniek is en laat staan vreemd of raar is. Schroom dus niet om uw klacht aan mij voor te leggen.

Klik hier om naar mijn website te gaan.

Waarmee kunt u bij mij terecht?

Als gecertificeerd eerstelijn psycholoog-NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) behandel ik alle voorkomende psychische klachten, waaronder: stress- en spanningsklachten, burn-out, angstklachten, depressie, agressieproblemen, traumaverwerking, etc. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in de behandeling van relatieproblemen en slaapproblemen.

Relatieproblemen
Samen met een aantal experts op het gebied van relatieproblemen heb ik relatieverdieping opgezet. Relatieverdieping organiseert weekenden waaraan meerdere relaties, die problemen ervaren, tegelijkertijd deelnemen. In deze weekenden worden partners onder begeleiding van gecertificeerde en ervaren coaches zowel onderling als samen (in groepsverband) met andere partners gecoacht. Doordat er een zeer vrije en open sfeer wordt gecreŽerd tussen de verschillende koppels is er volledig de ruimte en vrijheid voor een diepgaande communicatie. Het delen van problemen met andere koppels en het herkennen van problemen bij anderen zorgt er tevens voor dat de problemen in de eigen relatie in een ander daglicht komen te staan, waardoor deze over het algemeen veel beter begrepen kunnen worden.

De resultaten van een weekend relatieverdieping zijn dan ook altijd verbluffend en blijken duurzaam van karakter te zijn, omdat het weekend een blijvende impact op de partners achterlaat.

Slaapproblemen
Vanuit het initiatief "Vitaalslapen" heb ik mij volledig gespecialiseerd in de behandeling van alle problemen die gerelateerd zijn aan slapen. Denk hierbij aan: problemen met in slaap komen, problemen met opnieuw in slaap komen na een periode van slaap en slecht slapen over het algemeen.

Bij de behandeling van slaapproblemen zijn er een aantal psychologische technieken bruikbaar waaronder EFT, EMDR en hartcoherentie. Deze behandeltechnieken zijn uitermate geschikt om bepaalde stressreacties die goed slapen belemmeren te behandelen. Slaapproblemen kunnen zowel naast een psychische oorzaak ook een lichamelijke oorzaak hebben. Wanneer de oorzaak lichamelijk is, dan is deze vaak hormonaal en zal er bijvoorbeeld specifiek voedingadvies gegeven kunnen worden om de slaap te verbeteren.

Uitgangspunten

Mijn behandelingen vinden altijd plaats volgens een duidelijk schema zodat u precies weet wat u kunt verwachten en welke onderdelen aan bod gaan komen.

De eerste behandeling bij Psycholoog Eindhoven is de intake waarin we de tijd nemen om uw probleem te bespreken en waarin direct een stukje therapie gegeven zal worden. Met de intake zal een diagnose gemaakt worden (eventueel aanvullend met een psychologische vragenlijst) en zullen we samen gaan kijken naar welke behandelmethode het beste bij u aansluit, wat u wilt bereiken met de therapie en hoe en wanneer we de voortgang evalueren. Zonder duidelijk plan zal er nooit een zeer goed resultaat behaald kunnen worden.

Verder krijgt u indien gewenst een rapport met een beschrijving van uw klacht, waardoor u meer te weten kan komen over uw klacht en de mogelijkheden tot de behandeling ervan. Ik zal u een advies geven over het aantal behandelsessies dat wenselijk en passend is in uw situatie, maar u mag hier natuurlijk van afwijken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de vergoeding die u ontvangt zich beperkt tot een vijftal behandelingen en dat u het totale aantal behandelingen hierom graag tot vijf beperkt. Daar bent u uiteraard geheel vrij in. Tevens is het zo dat er met een aantal behandelingen vaak al zeer veel bereikt kan worden.

Ga naar mijn persoonlijke website "Psycholoog Eindhoven" voor meer informatie: www.psycholoogeindhoven.com

Praktische informatie over mijn psychologenpraktijk

Behandeltarieven
Het tarief voor 2013 voor individuele behandelingen bij Psycholoog Eindhoven bedraagt: € 80 (excl. BTW) per consult. Voor een sessie relatietherapie bedragen de kosten € 120 (excl. BTW).

Vergoeding door uw zorgverzekeraar
De behandelingen bij Psycholoog Eindhoven worden voor een groot gedeelte vergoed onder het kopje alternatieve zorg / complementaire behandelingen binnen uw aanvullende zorgverzekering. Dit betreft over het algemeen een vergoeding ter hoogte van minimaal 5 behandelingen. U heeft recht op deze vergoeding omdat ik als psycholoog lid ben van het NIP, NVPA, en RBNG (koepel).

Neem contact met mij op voor meer informatie over de hoogte van de vergoeding die u kunt ontvangen.

Openingstijden
Praktijk Psycholoog Eindhoven is doordeweeks iedere dag geopend. Graag vooraf per e-mail of per telefoon een afspraak maken.

Wachttijden
Ik probeer altijd om de wachttijden zo kort mogelijk te houden, zodat we snel aan de slag kunnen wanneer u zich aanmeldt. De gemiddelde wachttijd tot een eerste afspraak is daardoor vaak slechts 1 - 2 weken.

Klik hier om direct naar mijn website te gaan.

Neem contact met mij op..

Don Carlos 9, 5629 NW Eindhoven
040-2488376
info@psycholoogeindhoven.com
psycholoogeindhoven.com

Psycholoog Dekkers is lid van..

© 2013 - 2024 Psychologen Overzicht: Vind de psycholoog of therapeut die bij u past! - Alle rechten voorbehouden