psychologen informatie

Psycholoog Leiden Anne Sliphorst


Psycholoog Anne Sliphorst stelt zich kort voor..

Hallo, ik ben Anne Sliphorst, behandelend GZ psycholoog en praktijkhouder van psychologenpraktijk De Veste in Leiden. Als u een klacht of probleem hebt en u denkt dat een psycholoog u daarbij kan helpen, dan heeft u daar hoogstwaarschijnlijk gelijk in. Het werkveld van een psycholoog is namelijk erg breed en het is zelfs zo dat veel lichamelijke klachten gerelateerd zijn aan psychische problemen. Het is dan ook niet voor niets dat de huisarts in zijn vraaggesprek met u ten eerste wilt achterhalen of een probleem puur lichamelijk, puur geestelijk of gecombineerd van aard is.

U heeft de eerste stap al gezet
U heeft met het herkennen en erkennen van uw probleem de eerste stap al gezet richting de oplossing ervan, want u bent hier natuurlijk niet voor niets. Ik vind het knap dat u de moed heeft gevonden om uw klacht(en) onder ogen te zien.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak inplannen?
Wanneer u een vraag heeft over uw klacht of wanneer u graag een afspraak voor een eerste behandeling wilt inplannen, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met mij opnemen via het bovenstaande e-mail adres of telefoonnummer, of door op onderstaande link te klikken.

Klik op de volgende link om direct naar mijn eigen website te gaan: Psycholoog Leiden.

Mijn achtergrond en kwalificaties als psycholoog

Nadat ik klaar was met de studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik me gaan specialiseren op het gebied van lichaamswerk. Deze behandelmethode, gecombineerd met de behandelmethoden uit de psychologie, geven een holistische aanpak voor elke klacht en ieder probleem. Geen enkele klacht bestaat naar mijn mening alleen maar op lichamelijk of geestelijke niveau. Omdat het geestelijke en het lichamelijke onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden hebben klachten op het ene niveau in een bepaalde mate ook altijd een uitwerking op het andere niveau.

Met mijn psychologiepraktijk in Leiden heb ik inmiddels ruim 10 jaar aan ervaring opgedaan met de combinatie van lichaamsgericht werken en psychologische hulpverlening. De ervaringen en resultaten die mijn cliŽnten met deze zeer effectieve combinatie boeken zijn geweldig. Het is zeer mooi om te zien hoe men weer het leven als zinvol begint te zien, klachten en problemen van zich afschudden alsof het niet meer bij hen hoort, meer energie en voldoening krijgen en weer optimaal kunnen genieten.

Therapie zie ik dan ook als een mogelijkheid voor de cliŽnt om zich weer helemaal bewust te worden van zijn of haar eigen kracht en van de mogelijkheden en potentie die hij of zij heeft.

Kwalificaties
  • Psycholoog NIP (zie voor meer informatie NIP - www.psynip.nl)
  • Gezondheidszorg psycholoog (GZ-psycholoog)
  • Gekwalificeerd Eerstelijnspsycholoog
  • Gekwalificeerd lichaamsgericht psycholoog
Beroepsverenigingen
Psychologe Anne Sliphorst is lid van:
Klik hier om direct naar mijn persoonlijke website te gaan.

Individuele- en relatietherapie bij diverse klachten

Als erkend en gekwalificeerd GZ-psycholoog bij Psycholoog Leiden ben ik zeer breed opgeleid en heb ik ruim 15 jaar ervaring in bijna alle klachtgebieden. De klachtgebieden waarin ik de meeste ervaring heb zijn individuele klachten als depressie, angsten, diverse stoornissen, stress, zwangerschapsbegeleiding en de klachten die gerelateerd zijn aan relaties (zowel partnerrelaties als professionele relaties).

Als ik daarnaast een specialisme aan mezelf zou moeten toeschrijven dan zou dat zwangerschapsbegeleiding zijn. Vanuit mijn persoonlijke affiniteit met de begeleiding en advisering van zwangere vrouwen heb ik me volledig verder verdiept in dit gebied en het hulp bieden op dit vlak geeft mij veel voldoening.

Uw klacht op alle niveaus aangepakt
Vanuit mijn praktijk Psycholoog Leiden combineer ik de gebruikelijke psychologische benadering (die met name verbaal is) met lichaamsgericht werken om klachten aan te pakken. Omdat een klacht nooit alleen mentaal van aard is, is het naar mijn mening cruciaal om de klacht ook op lichamelijk niveau op te lossen. Om het lichaamsgerichte werk op optimaal niveau uit te voeren heb ik de bijbehorende opleiding en leertherapie aan het Institute of Psychostructural Balancing gevolgd. Met deze kwalificatie heeft u een waarborg dat mijn behandelingen van het hoogste niveau zijn op het gebied van lichaamswerk.

Mijn uitgangspunten en werkwijze

Als belangrijk uitgangspunt bij mijn behandelingen wil ik hier graag noemen dat mijn behandelingen praktisch en oplossingsgericht van aard zijn. Ik ben van mening dat u niet veel heeft aan ellenlange theorieŽn. We zullen samen bepalen wat de fijnste en best passende methode is om uw klacht aan te pakken en zullen deze vervolgens volgens een strak plan met duidelijke evaluatie momenten en doelen uitvoeren.

Stellen van doelen
U komt in behandeling omdat u vooruitgang wilt boeken met uw klacht. We zullen dan ook duidelijk moeten krijgen wat deze vooruitgang voor u inhoudt en hoe we dit kunnen meten en evalueren. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uzelf binnen 5 weken vanaf nu zo veel mogelijk op uw gemak te voelen in bepaalde -nu nog moeilijke- situaties. Maar wat u uzelf ook als doel stelt, als nevendoel vind ik het op zijn minst belangrijk dat u een groei doormaakt in zelfvertrouwen, zelfexpressie en energie.

Groei in zelfvertrouwen en beter in balans zijn
Ik merk vaak dat mijn cliŽnten zich tijdens de behandelingen al bewust worden van dat hun doelen telkens dichterbij komen en dat ze op bepaalde vlakken al flinke stappen hebben gezet. Dit vertrouwen en het voelen van resultaat zorgt al snel in het hulptraject voor meer rust en evenwicht.

Wanneer mijn uitgangspunten u aanspreken, dan hoop ik u te mogen helpen met uw klacht of probleem. Maar mocht u nog vragen hebben of eerst mijn eigen website uitgebreider willen bekijken, klikt u dan op de volgende link: Website Psycholoog Leiden - Anne Sliphorst.

Informatie over mijn tarieven en vergoedingen


Vergoedingen & Declaraties bij uw zorgverzekeraar
Vanuit het basispakket van uw zorgverzekering worden vijf behandelingen vergoed. Wanneer u een aanvullend verzekerd bent, dan heeft u wellicht een extra budget voor psychologische hulp en krijgt u bovenop deze 5 vergoede behandelingen vaak nog meer sessies (deels) vergoed.

Tarieven psychologische hulp
  • Behandeltarief individueel consult: € 92,00
  • Behandeltarief relatietherapie: € 118,00
Wanneer deze kosten te hoog zijn voor u, dan is het mogelijk om een korting op het tarief te bespreken. Het is namelijk niet de bedoeling dat uw financiŽle beperkingen u beperken in uw (geestelijke) gezondheid. Voor meer informatie hierover verzoek ik u om contact met mij op te nemen.

Overige tarieven:
  • Huisbezoek: € 118,00
  • Telefonisch consult: € 23,50 per kwartier
  • E-mail consult: € 23,50 - € 47,00
  • Eenmalig adviesgesprek: € 92,00

Praktische informatie over Psycholoog Leiden


Openingstijden
Psychologiepraktijk De Veste is op werkdagen geopend. Let wel, ik werk alleen op afspraak, dus het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor een behandeling.

Op korte termijn al terecht
Ik streef ernaar om wachttijd zo kort mogelijk te houden. Hierdoor kunt u vaak al op zeer korte termijn bij mij terecht: vaak binnen ťťn a twee weken.

Locatie van mijn psychologenpraktijk
Mijn praktijk is gevestigd op een centrale locatie in Leiden, namelijk aan de Vestestraat.

Klik hier om direct naar mijn persoonlijke website te gaan.

Neem contact met mij op..

Vestestraat 5c, 2312 ST Leiden
071-5145504
info@psychologenpraktijk-leiden.nl
psychologenpraktijk-leiden.nl

Psycholoog Sliphorst is lid van..

© 2013 - 2024 Psychologen Overzicht: Vind de psycholoog of therapeut die bij u past! - Alle rechten voorbehouden