psychologen informatie

Psycholoog Tilburg Aloys van der Schot


Psycholoog Aloys van der Schot stelt zich kort voor..

Bent u op zoek naar professionele hulp voor uw klacht of probleem? Wilt u behandeld worden door een psycholoog met veel ervaring in uw klachtgebied en met alle juiste certificaties? Dan bent u bij Psycholoog Tilburg Psychodidact aan het juiste adres. Ik ben Aloys van der Schot en ben als GZ-psycholoog te Tilburg zowel BIG als NIP geregistreerd. Dit betekent dat er uitgebreide vergoedingsregelingen voor mijn behandelingen gelden vanuit zowel uw basis- als aanvullende zorgverzekering en dat u van mij de hoogste kwaliteit van psychische dienstverlening mag verwachten.

Inmiddels heb ik al ruim 15 jaar aan praktijkervaring als psycholoog en therapeut opgedaan en heb ik in mijn loopbaan honderden cliŽnten met zeer uiteenlopende klachten mogen behandelen.

De eerste stap
Het is heel begrijpelijk dat u het moeilijk vindt om de eerste stap te zetten (zoals het benaderen van een psycholoog), want dit vraagt namelijk van u dat u uw probleem naar uzelf toe erkent en dat u het besluit neemt om er actief iets aan te doen. Dat kan in het begin altijd even confronterend en moeilijk zijn. Om de drempel lager te maken, kunt u mij altijd vrijblijvend uw vraag e-mailen. Deze vraag kan ik vervolgens naar wens ook weer per e-mail of per telefoon beantwoorden. Wat u het fijnst vindt. Ik doe mijn best om uw vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

Klik hier om naar mijn website te gaan: Psycholoog Tilburg.

Mijn achtergrond & kwalificates

Als gecertificeerd psycholoog ben ik lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Verder beschik ik over het kwaliteitsmerk van de BIG-registratie als "GZ-psycholoog" en de door het NIP gecertificeerde titel van "erkend beroepskeuze- en loopbaanpsycholoog". Door deze certificeringen ontvangen mijn cliŽnten vergoedingen voor mijn behandelingen vanuit het basispakket van hun zorgverzekering. Tevens ben ik volledig psychodiagnostisch bevoegd.

Naast mijn huidige werkzaamheden als behandelend GZ-psycholoog in Tilburg en omgeving ben ik ook actief als psycholoog in Den Bosch. Ik blijf mijzelf bovendien intensief verder ontwikkelen om constant op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en om zo de kwaliteit van mijn behandelingen te kunnen garanderen.

Bij welke klachten kan ik u goed helpen?

Als ervaren gz-psycholoog bij Praktijk Psychodidact te Tilburg ben ik gespecialiseerd in de behandeling van zowel kinderen als adolescenten en volwassenen (ook relatietherapie). Door mijn ruime opgedane ervaringen en nascholingen heb ik min of meer een eigen, zeer effectieve stijl van behandelen ontwikkeld. Hierin maak ik gebruik van een aantal verschillende behandelmethodes die effectief toegepast kunnen worden en die ervoor zorgen dat er niet veel vervolgbehandelingen nodig zijn. Dit bespaart u dus zowel tijd als geld, wat beide erg fijn is.

Klachten die ik regelmatig tegenkom en behandel in mijn praktijk:
 • Stress en burn-out
 • Gespannenheid
 • Piekeren
 • Gevoel van uitgeput en opgebrand zijn
 • Geheugen- en concentratieproblemen
 • Slaapproblemen
 • Gevoelens van falen
 • Verhoogde emotionaliteit, zoals snel boos zijn en/of snel huilen en verdriet hebben
 • In de put zitten
 • Angst, fobieŽn en paniek
 • Paniekaanvallen
 • Obsessies (dwanggedachten)
 • Compulsies (dwanghandelingen)
 • Inactiviteit
 • Onzekerheid en andere aan zelfvertrouwen gerelateerde klachten
 • Depressieve gevoelens en somberheid

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken? Klik dan hier om naar het contactgedeelte van mijn website te gaan.

Uitgangspunten

Uitgangspunten van de behandelingen bij Psycholoog Tilburg:
 • Wederzijds respect voor elkaar en in de communicatie naar elkaar.
 • U krijgt helemaal de ruimte om uzelf te zijn en om uzelf open te stellen. Tijdens de behandelingen hanteer ik een praktische en effectieve insteek, maar is het minstens zo belangrijk dat het voor u allemaal niet te snel gaat en dat het tempo op u wordt aangepast.
 • Opstellen van een goed onderbouwd plan voor het gehele behandeltraject.
 • Voldoende tijd tussen de verschillende behandelsessies. Het liefst minimaal 1 week.
 • Bij de behandeling kan er gekozen worden uit een groot aantal verschillende therapeutische technieken. Dit kan een behandeling indien gewenst integraal van aard maken.
 • Alleen bewezen therapieŽn worden toegepast.
 • Over het algemeen zijn er tussen de 5 en 8 sessies nodig voor een complete behandeling. U mag hiervan afwijken en uw voorkeur voor het aantal sessies aangeven.

Praktische informatie over Psycholoog Tilburg Psychodidact


Tarieven
Behandeltarieven met ingang van 1 januari 2013: 87,50 euro (incl. BTW) per sessie.

Vergoedingsregeling vanuit uw zorgverzekering
Doordat ik als psycholoog aan alle voorwaarden voor de vergoeding van mijn behandelingen voldoe, wordt een aantal van mijn behandelingen uit het basispakket van uw zorgverzekering vergoed. Dit zijn over het algemeen minimaal 5 behandelingen (voor 2013). Verder heeft u over het algemeen recht op nog meer vergoedingen wanneer u aanvullend verzekerd bent. Ik raad u aan om de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te bekijken of contact met uw zorgverzekeraar op te nemen over uw exacte vergoeding. Vaak kunnen zij u in een oogwenk vertellen hoeveel u precies vergoed zal krijgen.

Openingstijden Praktijk
Psycholoog Tilburg is geopend van ma. tot vr. van 9:00 u tot 18:00 u.

Wachttijden
Over het algemeen kent Psychodidact Tilburg een zeer korte wachttijd. U kunt zich dus bijna altijd direct aanmelden.

Neem contact met mij op..

Energieplein 52, 5041 NH Tilburg
013-5093120
info@psycholoogtilburg.com
psycholoogtilburg.com

Psycholoog V/d Schot is lid van..

© 2013 - 2024 Psychologen Overzicht: Vind de psycholoog of therapeut die bij u past! - Alle rechten voorbehouden